Zekat - Sadaka- Fidye

Zekat - Sadaka- Fidye

IMG Uluslararası Yardım Organizasyonu: Zekât, Fitre ve Fidye

"Namazı dosdoğru kılın, zekâtı verin ve elçiye itaat edin. Umulur ki, rahmete kavuşturulmuş olursunuz." (Nûr 56)

 

Zekât, İslam'ın temel ibadetlerinden biridir. Kuran-ı Kerim'de, namazla birlikte özellikle vurgulanarak anılan zekât, Rabbimiz tarafından toplam 32 ayette müslümanlar için önemine dikkat çekilmektedir.

 

Avrupalı müslümanlar olarak, dünya üzerindeki diğer müslüman ülkelerle kıyaslandığında, varlığımız içinde yaşadığımız şükür borcumuzu yerine getirmek için zekâtı, Kuran-ı Kerim'in tarifine uygun ve en etkili bir şekilde değerlendirmeliyiz. İslami kurallar çerçevesinde, zekât, fitre ve fidyelerin kimlere verilebileceği açıkça belirtilmiştir.

 

IMG Uluslararası Yardım Organizasyonu olarak, zekât, fitre ve fidyelerinizi Kuran-ı Kerim'de belirtilen kişilere ve gruplara yönelik olarak dağıtmaktayız. Dağıtımlar, partnerlerimizle birlikte daha önceden durumları belirlenmiş olan kişilere, gözlemcilerimizin takibiyle, muhtaçların onurlarını incitmeden gerçekleştirilmektedir. Zekât, fitre ve fidyelerin dağıtımını Ramazan ayında gerçekleştirerek, bu sayede hem Ramazan ayının feyz ve bereketinden faydalanmayı, hem de mağdur insanların bu yardım ile Ramazan ayını huzur ve güven içinde geçirebilmelerini amaçlamaktayız.

Background