Kurban İçin Yollardayız

Kurban İçin Yollardayız

Kurban İçin Yollardayız

"IMG Kurban Kesim Gözlemcilerimiz yollara düştü." IMG olarak 2023 yılında siz değerli bağışçılarımızın kurbanlarını en muhtaç kardeşlerimize yetiştirmenin çabasındayız.


IMG olarak 2023 yılında siz değerli bağışçılarımızın kurbanlarını en muhtaç kardeşlerimize yetiştirmenin çabasındayız. Bu ülkeler Türkiye ve Afrika’nın 5 ülkesi olmak üzere toplamda 6 ülkeden oluşmaktadır.  IMG olarak kurbanlarınızın kesimi ve dağıtımı yapmak için yollara düşen gözlemcilerimizin büyük bir kısmı görevli oldukları ülkelere vardılar.  
IMG Gözlemcilerimizden ilk ekip Çad’ın N'Djamena şehrine vardılar. Yerel partner çalışma arkadaşları tarafından büyük bir sevinç ve ilgi ile karşılandı. 
Kurban 2023 çalışmalarıyla ilgili açıklama yapan Çad ülke sorumlumuz Yüksel Kök Bey şunları ifade etti.
"IMG Milli Görüş Yardım Organizasyonu olarak bu sene 6 ülkede kurban çalışması yapıyoruz. Kurbanını ihtiyaç sahibi insanlarla paylaşan bağışçılarımızın bağışlarını emanet olarak alıp gerçek sahiplerine iletiyoruz. Organizasyonu İbadet şuuru ile yapan ekiplerimiz gittikleri bölgelerde, yerelde birlikte çalıştığımız ortak kuruluşlarla toplantı yaparak çalışmalarına başlıyorlar. 
Kurbanlıkların kesileceği ve dağıtılacağı bölgeler belirlendi, IMG Yardım Organizasyonu adına sizin bağışladığınız kurbanlıklar ayrıldı. Hayvanların yaş, sağlık gibi İslami kaidelere göre kontrolleri hem satın alma esnasında hem de kesim öncesinde kontrol ediliyor."

Bayram namazı ile birlikte çalışmalara başlayacak ekiplerimiz her hayvanın başında hissedarların isimlerini okuyarak vekâletleri kasaba veriyor. Tekbirlerle kesilecek hayvanlar, poşetlenerek ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılıyor. 
Ekiplerimiz tüm detayları kayıt altına alarak bağışçılarımız ile paylaşıyor. Biz şimdiden kurbanlarını bize bağışlayan tüm bağışlarımıza teşekkür ediyoruz. Allah kabul etsin.

Haberi Paylaş